Известие

Collapse
No announcement yet.

ниво на маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

значи в сервиза ми казаха че маслото да си го държа на мах.поради евентуално изръчкване на колат и ако е по малко маслото от макса.нямало толкова бързо да омасли хибаво и равномерно навсякъде и можело да се преебат повдига4ите и разпределителния вал.а за колата пише 4е събира 4,600литра алфа 146 1.6

Comment

Първоначално публикувано от mariio
      значи в сервиза ми казаха че маслото да си го държа на мах.поради евентуално изръчкване на колат и ако е по малко маслото от макса.нямало толкова бързо да омасли хибаво и равномерно навсякъде и можело да се преебат повдига4ите и разпределителния вал.а за колата пише 4е събира 4,600литра алфа 146 1.6
      Тава е глупост нали има помпа която засмуква маслото и го праща маслената система под налягане тоя в сервиза део ти го е обяснил това нещо не е наясно изопщо с принципа на действие на двигателите.Под налягане се мажат всички лагери в двигателя разпределителните валове също се мажат под налягане повдигачите също с разплискване се мажат от части цилиндрите.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

4.6 може да е за боксера, за 1.6 TS събира 4.2 литра масло.
        Alfa 145 1.6 TS 16V '99
        Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Първоначално публикувано от blabla
          4.6 може да е за боксера, за 1.6 TS събира 4.2 литра масло.
          зна4и като е 4.2 толкова му се сипва а не по-малко

Comment

Хората са написали min и max което ще рече че на двигателя му дреме на биелата точно на кой милимитър е маслото в тия граници
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

А а ви е идвало на ум че, колкото повече масло има толкова по добре се охлажда мотора...... когато маслото е малко се загрява повече и става бързо на чорба.. когато е повече му трябва много време а картера си е оребрен и го охлажда в то я ред на мисли по студено масло по голям вискозитет по обро смазване и коляновият вал си плува в масло... ако някой е чувал за теорията на масленият клин. аз слагам винаги маслото на максимума и досега съм нямал проблеми.. проблеми има когато има малко масло
              Alfa Romeo 146 1,6 TS 97g 120 hps climatronik ,НЯМАМ ГАЗ НЯМА И ДА ИМА

Comment

Ако беше прочел внимателно а не между редовете щеше да видиш че ни е идвало .......
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Ако си забелязал съм започнал изречението със А ви е идвало на ум..... а да не спамиме темата
                  Alfa Romeo 146 1,6 TS 97g 120 hps climatronik ,НЯМАМ ГАЗ НЯМА И ДА ИМА

Comment

всъщност, не си започнал така
                    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                    Roosevelt

Comment

---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:19.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Абе и на мене ми се стори невероятно коляновия вал да е в маслото ама викам айде да не се обаждам че може и да не съм компетентен да става въпрос за някакви нови модификации
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                        X